Sivut

maanantai 3. marraskuuta 2014

Vapaat kädet

Tänään se pommi sitten tipahti. Rakentaja on ajautunut konkurssiin. Mikään järjetön yllätys tämä ei ollut, mutta kovasti toivoimme että nuo ajatukset olisi menneet vain meidän pessimismimme piikkiin. Rakentaja itse ei luonnollisestikaan ole meitä tästä informoinut, mutta aliurakoitsijat ovat soitelleet meille asian tiimoilta ahkerasti.

Vaikka tämä ei todellakaan ollut toivottu uutinen ja olemme äärettömän pettyneitä siitä että näin pääsi käymään, ei tämä meidän suunnitelmia ja haaveita kaada. Tarkkaa tietoa siitä kuinka suuren loven tämä tulee tekemään meidän budjettiimme, meillä ei ole. Oma tuntuma on kuitenkin se, että rahat riittävät ainakin talon valmiiksi saattamiseksi.

Suuresti meitä harmittaa myös ihanien aliurakoitsijoidemme puolesta. Heillä kaikilla jää käteen varmasti eniten saatavaa. Yhteydenotot on kuitenkin olleet todella lohduttavia ja kaikilla osapuolilla on yhteinen halu saada talo asuttavaan kuntoon mahdollisimman pian. 

Suurin stressitekijä tässä itsellä on edelleen se, koska ikkunat tulevat. Sillä viime viikolla ne eivät yllättäen tulleet. Ikkunatoimittaja lupasi olla meihin huomenna yhteydessä ja kertoa onko ikkunat jo varastossa odottamassa lähetystä meille. 

Muutoin työt etenivät vielä tänään normaalisti talolla ja saunan lauteet ovat nyt valmiit. Seinien tasoitustyöt ovat myös pitkällä. Nyt odottelemme jonkinlaista tietoa konkurssin selvitysmieheltä siitä että meillä on valtuudet sopia urakoiden jatkosta aliurakoitsijoiden kanssa ja unohtaa koko Ko-Ti. Tämä viikko mennee kuitenkin hiljaisemmissa merkeissä ja yrittäen hoitaa asioita eteenpäin. 


9 kommenttia:

  1. Täällä yksi kohtalotoveri. Mekin osasimme pommia odottaa, mutta harmittaa se toki silti monestakin syystä. Meille konkurssipesän hoitaja sanoi, että voimme vapaasti tehdä nyt suoraan sopimukset urakoitsijoiden kanssa. Siteet Ko-ti Oy:öön ovat siis poikki. Tsemppiä teille! Toivotaan, että me kaikki Ko-Ti Oy:n asiakkaat selviämme tästä edes jokseenkin kuivin jaloin.

    VastaaPoista
  2. Täällä myös kohtaloseuraa. Tätä saattoi jotenkin aavistaa, mutta siitä huolimatta on petetty olo. Toivottavasti johtajat nukkuvat nyt hyvin! Taitaa olla firman rahat jo hyvin jemmattu. Olisiko jollain energiaa perustaa vaikka ryhmä Facebookiin? Voisimme pyytää jatkossa esim. ryhmätarjouksia tai rahteja tms.?

    VastaaPoista
  3. Sinulla on ollut hyvä blogi, ja puhut kauniisti työntekijöistä. Lisäys vielä edelliseen, että tsemppiä teille ja kaikille muille Ko-Ti-Mo:n toimesta petetyille!

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Tsemppiä myös teille molemmille ja muille kohtalotovereille. Kyllä meitä taitaa valitettavasti kuitenkin riittää useampia, vaikka työmaiden määrä onkin viime vuodesta vähentynyt. Jos joku face ryhmää perustaa, olen kyllä kiinnostunut. Ainakin vertaistuki on aina mukavaa.

    VastaaPoista
  5. Entiset KO-TI:laiset luotu Facebookiin, nähdään siellä.

    VastaaPoista
  6. Missähän vika. No jos ei löydy, niin kokeillaan jotakin muuta tapaa. Mailitse?

    VastaaPoista
  7. Facebookista löytää minut myös. "Sukunimi" on Ä m, yhteen kirjoitettuna.

    Ja tuo ryhmä on Facebookissa nähtävillä kaikille, mutta ryhmään pitää pyytää lupa jäsenyydelle.

    VastaaPoista